החודשים האחרונים עלו 85 אלף מצפון אפריקה ו-85% מהם הופנו לאזורי פיתוח שהם מחוץ לרצועת גדרה-נהריה, אלה הופנו למקומות כגון: באר שבע, דימונה, אילת, אופקים, עזתה, קריית גת, קריית שמונה, בצת וחצור. לגבי העלייה הפולנית הדבר שונה. בחודשיים האחרונים עלו מפולין יותר מאלפיים איש. חלקם הוכנסו למקומות ריקים שהיו בתוך הרצועה (גדרה-נהריה), משום שנשארו דירות פנויות ויכולנו להשתמש בהם, ואנו נשלח את הפולנים גם לזכרון יעקב, לבנימינה, כי את הפולנים לא נוכל לשלוח לבדונים וצריפונים, להם אנחנו צריכים שיכון המתקבל על הדעת."
מתוך פרוטוקול של ישיבה מיוחדת של הסוכנות היהודית בהשתתפות דוד בן-גוריון, בה סקר ראש מחלקת הקליטה ברגינסקי את פריסת העולים עד 1956 (הישיבה התקיימה ב-10 בדצמבר באותה שנה)

מומלץ לקרוא על זה בהרחבה בעבודת הדוקטורט של ד"ר אבי פיקאר, מדיניות העלייה והקליטה של יהודי צפון אפריקה, 1956-1951, (באר שבע, 2004).
אהבתיאהבתי
אפשר בבקשה לקבל את מראי המקומות המדוייקים של הציטוטים? והצורה בה אתן רוצות שנצטט אתכן ואת הבלוג בכתיבה של אחריות? תודה רבה ושבת שלום. סמדר.
אהבתיאהבתי
יצאנו מליטא ודרך פולין עלינו ארצה בתחילת 1957. אכן שיכנו אותנו ברצועה שבין נהריה עד גדרה, אבל היכן? במעברת האסבסטונים של אור עקיבא. אם כן, ה"הטבות" לפולנים במקומות המגורים לא היו באמת משהו.
אהבתיאהבתי